open-navfaktor-logo
search
Odluka Općine
U Jajcu Dan žalosti: Danas dženaza trojici poginulih u saobraćajnoj nesreći
Odlukom općinskog načelnika, danas je na području Općine Jajce proglašen Dan žalosti, zbog tragične pogibije trojice građana ove općine Senada Poške, Elvira Čagalja i Selvedina Crnca.
10.04.2023. u 10:03
get url
text

Dženaza trojici tragično stradalih radnika firme Struktura iz Jajca bit će klanjana danas u 14 sati ispred Doma kulture u Jajcu, a potom će biti upriličen ispraćaj i ukop u naseljima u kojim su živjeli.

VEZANI TEKST - Jajce u suzama nakon pogibije trojice sugrađana: I tišina danas jeca i boli

- Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Jajce, javnim preduzećima i ustanovama na području Općine Jajce. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima. Obavezuju se elektronski mediji sa područja Općine Jajce da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu Struktura i prijateljima, još jednom, upućujemo izraze iskrenog saučešća - saopćeno je iz Općine Jajce.

Trojica radnika "Strukture"poginula su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 19 sati kod Mrkonjić Grada.

U nesreći su učestvovali "mitsubishi", kojim je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova, te teretno vozilo "ford" u kojem je bilo sedam osoba. Stradali radnici nalazili su se u "fordu". Njihovi saputnici su povrijeđeni. Teže povrede zadobio je Asim Kokić, koji je hitno prebačen na liječenje u sarajevski Klinički centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.