open-navfaktor-logo
search
Napadač Intera
U Italiji ne prestaju pričati i pisati o Edinu Džeki
Više od 24 sata nakon utakmice trećeg kola Lige prvaka, u kojoj je Inter ostvario prvu ovosezonsku pobjedu nakon što je s 3:1 savladao Sheriff Tiraspol, u Italiji i tamošnjim medijima i dalje se priča i piše o Edinu Džeki.
21.10.2021. u 08:25
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine postigao je lijep pogodak za vodstvo Nerazzurra u 34. minuti, da bi u 58. minuti asistirao Arturu Vidalu za 2:1.

VEZANI TEKST - Džeko "zapalio" italijansku štampu: Dijamant zvijezda današnjih naslovnica

Novi kompliment Dijamantu, koji je pogotkom protiv moldavskog prvaka prekinuo trogodišnji golgeterski post u elitnom takmičnju, dao je bivši italijanski reprezentativac Federico Balzaretti.

- Mišljenja sam da bolje šutira lijevom nego desnom. I na treninzima u Romi je veoma dobro šutirao - rekao je Balzaretti, te dodao:

- Pogodak za 1:0 bio je prekrasan, on šutira sa sjajnom koordinacijom, perfektno.

I bivši golman Intera Brazilac Julio Cesar s mnogo respekta govorio je o iskusnom bh. napadaču.

- Edin Džeko je zamijenio Romelua Lukakua koji je u prošloj sezoni bio važan igrač u osvajanju Scudetta. Prošle sezone nije igrao mnogo za Romu. Priključio se šampionskom timu, a zadržao se na nivou drugih napadača. Mislim da igra odlično i da Interovim navijača Lukaku ne nedostaje - rekao je Cesar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.