open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
U Iranu ove sedmice otkazan džuma-namaz
Predsjednik Vijeća za imame Irana Haji Ali Ekberi je izjavio da je otkazan ovosedmični džuma-namaz u džamijama u centralnim dijelovima svih pokrajina u zemlji zbog korona virusa (Covid-19).
04.03.2020. u 14:37
get url
text

Kako je prenijela iranska državna televizija, odluku o otkazivanju sedmične molitve petkom donio je Centar za sprečavanje i kontrolu bolesti Irana u okviru mjera poduzetih u borbi protiv korona virusa.

Ministarstvo zdravlja Irana potvrdilo je u srijedu da su od posljedica zaraze korona virusom u toj zemlji do sada preminule 92 osobe. U posljednja 24 sata preminulo je 15 osoba, dok je registrovano 586 novooboljelih, rekao je glasnogovornik Ministarstva zdravlja Kianoush Jahanpour.

Trenutno je u Iranu korona virusom zaraženo više od 2.900 osoba. Najveći broj novooboljelih je u provincijama Teheran i Gilan. Glasnogovornik Ministarstva rekao je kako su 552 pacijenta koja su bila zaražena korona virusom izliječena i otpuštena iz blonica širom Irana.

Na globalnom nivou, više od 3.000 osoba preminulo je od posljedica zaraze korona virusom, dok je zaraženo više od 89.000. Svjetska zdravstvena organizacija, koja je ranije proglasila ovu situaciju međunarodnim zdravstvenim alarmom, podigla globalni nivo rizika sa "visok" na "veoma visok".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.