open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
U Importanne centru jučer vakcinisano oko 200 građana, nastavljaju i danas
Prvog dana vikenda na punktu u sarajevskom Importanne Shopping Centru protiv COVID-19 vakcinisano je oko 200 građana, koliko se očekuje i danas.
06.02.2022. u 13:04
get url
text

Ovu akciju organizovao je Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana.

- Danas je odziv nešto manji, ali očekujemo da će biti oko 200 ljudi vakcinisano, otprilike kao i jučer. Uglavnom su u pitanju treće doze, mada imamo i dosta prvih doza. Vakcine na raspolaganju su Pfizer, Moderna, Sinopharm i Sinovac - navedeno je iz Ministarstva zdravstva.

Prošlog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Sarajevo City Centeru, gdje je aplicirano ukupno 876 doza. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer, Sinopharm i Sinovac.

Ovog vikenda u Importanne Shopping Centru građanima su na raspolaganju vakcine Moderna, Pfizer, Sinopharm i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

Vakcinacija traje od 10 do 15 sati, a svima koji pristupe vakcinaciji Importanne Shopping Centar je omogućio besplatan cjelodnevni parking.

Iz Ministarstva podsjećaju kako, osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti i na punktovima u domovima zdravlja KS-a.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.