open-navfaktor-logo
search
Završen konkurs
U igri za predsjednika Slobode još četiri imena, razgovor sa kandidatima do kraja sedmice
Iz Fudbalskog kluba Sloboda jutros su se oglasili kratkim saopćenjem u kojem obavještavaju javnost kako su zaprimili još četiri prijave za novog mandatara UO FK Sloboda. 
08.06.2023. u 10:01
get url
text

U pitanju su Ibrahim Ibrahimagić, Dejan Pavić i dvije prijave sa šireg područja TK gdje su iz Slobode zamoljeni da do konsultacija ne otkrivaju imena.

Podsjetimo, ranije su prijave podnijeli Vinko Divković, Azmir Husiću i jedan kandidat koji je zamolio da ostane anoniman dok ne obavi konsultacije.

VEZANI TEKST - Sloboda potvrdila kandidaturu Husića, u igri za predsjednika još dva imena

Iz Slobode su poručili da će se do kraja sedmice obaviti razgovor sa svim kandidatima, nakon čega će se donijeti konačna odluka u najkraćem mogućem roku. 

Faktoru je potvrđeno da niko iz prethodnog saziva Upravnog odbora nije među kandidatima za prvog čovjeka kluba pa tako ni Sead Omerčević, čije ime se pojavilo u medijima.

Podsjetimo, Sloboda je na hitnoj sjednici Skupštine održanoj 31. maja ostala bez predsjednika. Elmir Šećerbegović podnio je ostavku na tu funkciju nakon što su Tuzlaci ispali iz Premijer lige BiH. Skupština je usvojila ostavku i na taj način razriješila Upravni odbor.

U međuvremenu je ostavku podnio i generalni direktor Slobode Eldar Jusufović.

Klub sa Tušnja poslije rezultatskog kraha dospio je u žižu interesovanja. Prvo je Azmir Husić, finansijer Tuzla Cityja, preko medija ponudio fuziju dva tuzlanska sportska kolektiva. Nakon burnih reakcija i jasnog "ne", Husić je održao sastanak s predstavnicima navijačke grupe Fukare i poručio im da je spreman preuzeti predsjedničku fotelju, a od njih je dobio podršku.

Međutim, nedugo poslije sastali su se članovi udruženja Prijatelji FK Sloboda i članovi Skupštine kluba, a jedan od rijetkih zaključaka bio je da Husić nema podršku za povratak među Crveno-crne.

Bilo kako bilo, Sloboda nema mnogo vremena za pripreme, izbor trenera, imenovanje cjelokupnog sportskog sektora, sklapanje rostera za nadolazeću sezonu u Prvoj ligi FBiH, a cilj je ekspresan povratak u elitni rang.

U Slobodi je poslije ispadanja iz Premijer lige BiH ostalo svega šest igrača s profesionalnim ugovorima. Izvjesno je da će Slobodu napustiti Eldar Mehmedović, mladi reprezentativac BiH koji je na radaru mnogih klubova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.