Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) Hrvatske izvijestila je u petak da su prema podacima iz nacionalne baze nuspojava zaprimljene tri prijave smrtnih slučajeva osoba koje su oboljele i od COVID-19 nakon što su vakcinisane s dvije doze vakcina, javlja Hina. 
 
 - Riječ je o osobama starije životne dobi s komorbiditetima pri čemu u dvije prijave nije naveden uzrok smrti, dok se jedna prijava odnosi na komplikacije bolesti koronavirusa - kažu u HALMED-u.
 
Infektologinja Bolnice Dubrava Nikolina Bušić izjavila je četvrtak kako je u toj bolnici umrlo osam osoba koje su oboljele nakon što su se vakcinisale dvjema dozama vakcina. S druge strane, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je na današnjoj konferenciji na novinare Štaba civilne zaštite kako HZJZ tome nije zaprimio nikakvu obavijest. 
 
Istaknuo je kako HZJZ do sada nije evidentirao nijedan smrtni slučaj osoba vakcinisani jednom ili dvjema dozama, a za KB Dubrava tek treba utvrditi što je osnovni uzrok smrti tih pacijenata.