open-navfaktor-logo
search
Novi slučajevi
U Hrvatskoj sedam novozaraženih koronavirusom, ukupno 56
Koronavirusom u Hrvatskoj zaraženo je još sedam ljudi, pa je ukupna brojka 56 zaraženih, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite.
16.03.2020. u 09:44
get url
text

Jedan od novozaraženih je iz Rijeke, jedan iz Karlovca, a pet je iz Zagreba, među kojima je i liječnik KBC-a Zagreb, koji se vrati iz inozemstva. On je smješten na zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", javila je Hina.

Ministar Beroš pohvalio je promptnu reakciju KBC-a Zagreb nakon što je utvrđeno da je jedan njihov liječnik pozitivan na koronavirus. Izvijestio je i da su ozdravile tri osobe, ranije oboljele. Do sada je na koronavirus u Hrvatskoj učinjeno 835 testiranja, od čega je 15 u obradi, a 8.464 hrvatska građana su pod nadzorom.

- Ulazimo u treću faze borbe protiv koronavirusa. Ona uključuje mobilizaciju zdravstvenog sustava - poručio je ministar zdravstva.

Štab pomno promišlja sve mjere koje donosi, te se mjere temelje na stručnim i znanstvenim inputima te su polučile rezultate, naglasio je, dodavši da u ovakvoj situaciji 'struka vodi glavnu riječ'.

- U medijskom prostoru sada dolaze druge inicijative i ishitrene mjere, koje razumijemo i uvažavamo sve sugestije i prijedloge, međutim napominjemo da s nacionalnog aspekta doista na temelju stručnih i znanstvenih prijedloga poduzimamo i preporučamo sve ono što je u skladu sa znanstvenim evaluacijama i što se radi u svijetu - poručio je ministar Beroš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.