open-navfaktor-logo
search
Prvi u regionu
U Hrvatskoj otvoreno groblje i krematorij za kućne ljubimce
Groblje i krematorij prostiru se na gotovo 13.000 metara kvadratnih, a sastoji se od zgrade s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorija s prostorom za prijem i obradu tijela
18.06.2019. u 16:57
get url
text
Cijene pojedinačnog kremiranja kućnih ljubimaca kreće se, ovisno o njihovoj težini, od 250 do 2000 kuna (od 66 do 529 KM)

U Dumovcu je u utorak otvoreno groblje i krematorij za kućne ljubimce Spomengaj, a nudi usluge preuzimanje tijela, kremiranja, ukopa te organizacije ispraćaja kućnog ljubimca.

- Zagreb je postao prvi grad u ovom dijelu Europe koji je izgradio suvremeno gradsko groblje za kućne ljubimce- poručili su u saopštenju iz Spomengaja.

Groblje i krematorij prostiru se na gotovo 13.000 metara kvadratnih, a sastoji se od zgrade s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorija s prostorom za prijem i obradu tijela, paviljona za ispraćaje te groblja za kućne ljubimce s deset hiljada mjesta za ukop i polaganje urni.

Voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš kazala je na otvorenju kako je odnos građana prema kućnim ljubimcima stvorio novu potrebu dostojanstvenog oproštaja od ljubimaca.

Jedan od inicijatora izgradnje groblja i krematorija za kućne ljubimce je zagrebački Zoološki vrt.

Cijene pojedinačnog kremiranja kućnih ljubimaca kreće se, ovisno o njihovoj težini, od 250 do 2000 kuna (od 66 do 529 KM), dok se cijena grupnog  kremiranja kreće od 150 do 1500 kuna, (35 do 396 KM).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.