open-navfaktor-logo
search
Kućni kontakti
U Hrvatskoj koronavirusom zaraženo pet trudnica i dvije bebe
Bebe od četiri i dva i po mjeseca najmlađe su oboljele od koronavirusa u Hrvatskoj. Obje su ovaj infekt dobile od zaraženih kontakata, odnosno ukućana te su na kućnom liječenju i dobrog zdravstvenog stanja.
07.04.2020. u 08:00
get url
text

Kako su za Večernji list odgovorili iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dosad su na novi koronavirus testirane tri porodilje i 48 trudnica od kojih je njih pet pozitivno na ovu bolest.

Najmlađa oboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj je dvoipomjesečna beba iz Duge Rese, rečeno je na press konferenciji Štaba civilne zaštite Karlovačke županije u ponedjeljak. Beba je zarazu dobila od majke koja je bila u kontaktu s oboljelom osobom i tako i sama dobila koronavirus.

- Beba je dobro, nema temperaturu, ima blage respiratorne probleme i otpuštena je, nakon 24 sata koliko je zadržana u bolnici od uzimanja uzorka do povratnih rezultata, na kućno liječenje. Beba se ne liječi nikakvim lijekovima, već se svakodnevno prati njeno stanje - pojasnio je novinarima dr. Luka Jerković, infektolog karlovačke Opće bolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.