open-navfaktor-logo
search
Strateg RIječana
U HNL-u niko kao Jakirović: Prekrižio 16 fudbalera
Dolaskom Sergeja Jakirovića na klupu Rijeke mnoge stvari su se promijenile.
17.02.2023. u 08:48
get url
text

Hrvatski mediji javljaju da je na Rujevici ove zime bilo izuzeto prometno, kao nikad dosad u eri predsjednika Damira Miškovića.

Rijeka je dovela osam igrača, otišlo ih je 11, a pet je u rubrici onih na koje klub i trener ne računaju, ali imaju važeče ugovore i traže modus oproštaja od kluba.

Među igračima koje je bivši strateg Zrinjskog prekrižio je i Mario Vrančić, novo pojačanje Sarajeva. On je na Rujevicu došao prošlog ljeta na jednogodišnju posudbu iz Stoke Cityja, u 15 utakmica na terenu je proveo 795 minuta, postigao gol i upisao dvije asistencije. Gol i asistenciju upisao je u posljednjem nastupu za Riječane u katastrofi protiv Dinama (2:7) i nakon toga se preselio na tribine.

Ni Alen Halilović više nije stanovnik Rujevice. I njega je Jakirović prekrižio, poslije čega je došlo da raskida ugovora. Halilović je trebao potpisati za Aris, grčki mediji javili su da je pao na testovima fizičke spreme, a hrvatski fudbaler je to demantovao uz opravdanje da u ugovoru nisu ispoštovani ranije dogovoreni finansijski detalji.

I mladi bh. reprezentativac ove zime napustio je Rijeku. Admir Bristrić skrasio se u ljubljanskoj Olimpiji.

Od dolazaka vrijedi spomenuti Niku Jankovića, kojeg ljubitelji bh. fudbala poznaju iz Zrinjskog, kao i Emira Dilavera iz Dinama koji je jedno vrijeme kucao na vrata reprezentacije BiH.

Jakirović nakon četiri meča na klupi Rijeke ima skor od tri pobjede i jednog remija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.