open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 30. kolo
U Hercegovini za Evropu, na Koševu i u Krupi za opstanak
Četiri susreta "vanrednog", 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, igraju se danas, a na sva četiri stadiona bit će izuezno zanimljivo.
12.05.2021. u 08:14
get url
text

Ukratko, u dva meča koji će se igrati u Hercegovini - Mostaru i Širokom Brijegu, igrat će se za Evropu, dok će se u susretima na Koševu i u Krupi odlučivati o opstanku.

Derbijem srijede može se okarakterisati duel Veleža i Željezničara. Rođeni su u vrhu tabele, a Željo u nizu od 12 utaikmica u PLBiH bez pobjede. Gosti nemaju ni teoretske šanse da izbore Evropu, ali će pokušati pokazati da nisu zaboravili igrati... S druge strane domaći žele trijumfom dodatno pobjeći gradskom rivali, koji je sinoć poražen na gostovanju kod Borca.

Široko Brijeg će na Pecari ugostiti Tuzla City, a obje ekipe nadaju se plasmanu u Evropu. Domaći su u znatno boljoj situciji, ali ne treba otpisati ni izabranike Husrefa Musemića, koji, teoretski, još imaju šanse da se plasiraju u Konfederacijsku ligu.

Dva derbija za opstanak igrat će Olimpik - Mladost i Krupa - Radnik.

Vukovi nemaju pravo na kiks protiv gostiju iz Doboja kod Kaknja, a svjesni su da ih pobjeda u ovom meču može približiti konačnom cilju. S druge strane i gosti su svjesni da bi porazom došli u izuzetno tešku situaciju, posebno zbog činjenice da do kraja imaju "paklen" raspored.

U duelu Krupe i Radnika izvjesno je da ekipa koja izgubi već može razmišljati o Prvoj ligi RS, iako je poslije današnjeg meča u igri još devet bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.