open-navfaktor-logo
search
"Neslana šala"
U gradu na Vrbasu kruže uzbunjujuće poruke, iz gradske uprave apelovali da "ne nasjedaju"
Grad Banja Luka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom "potpunom zatvaranju Banje Luke", zbog epidemije koronavirusa.
26.03.2020. u 12:07
get url
text

- Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, je najobičnija izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnostima Štaba za vanredne situacije. Ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike – istakli su iz banjalučke gradske uprave.

Upozoreno je da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivamo nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima kojim se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije.

- Istovremeno, građane podsjećamo da Grad Banja Luka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada, te, u skladu s tim, na građane još apelujemo da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih – naglašeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.