VEZANI TEKST - Sabina Ćudić: SDP ruši BH blok u Mostaru, dovodi u pitanje saradnju širom BiH

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika je zatražio od njega da ne pravi od Vijeća igrokaz, nakon čega je Zalihić napustio salu.   

Predsjednica Odbora za izbor, inače vijećnica Prve mostarske partije Adela Gosto je istakla da je jedan od kandidata za gradonačelnika Arman Zalihić, napustio salu, te da ona također smatra da treba dati pet dodatnih dana za konsultacije.

Sekretar Gradskog vijeća Marija Soldo, pojasnila je da je vijećnica Boška Ćavar već obavila tajno glasanje, da je njen listić donesen i ubačen u glasačku kutiju, te da su svi uvjeti ispunjeni da se krene u prvi krug glasanja.

Zamjenik predsjednika Salem Marić je potcrtao da vijećnik Arman Zalihić nije prijavio predsjedniku da napušta sjednicu što je potrebno uraditi po Poslovniku, te da je on za njih i dalje prisutan na sjednici.

VEZANI TEKST - Ispoštovana Inzkova odluka: Tajno biranje gradonačelnika Mostara, kandidati Guzin, Baralija, Kordić i Zalihić

Sjednicu su napustila i dva vijećnika Prve mostarske partije, Adela Gosto i Nazif Derviškadić.

Potom su se za govornicom smjenjivali vijećnici, bez najave iz kojeg kluba dolaze, iznoseći svoje stavove. 

U toku je pauza. Dok neki vijećnici smatraju da treba odgoditi sjednici, drugi smatraju da je proces glasanja počeo te da se ne može prekidati.