Akcija "Damask"

U Gradačcu uhapšena jedna osoba zbog terorizma

Objavljeno: 13.09.2018. u 17:47

Uhapšeni se sumnjiči za organizovanje terorističke grupe i protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama

U pretresima pronađena vojna oprema

FOTO: SIPA

Pripadnici Državne agencije za  istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Tuzlanskog kantona, jutros su, u okviru predmeta kodnog naziva "Damask", na području opštine Gradačac, po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je počinio krivična djela organizovanje terorističke grupe i protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

- Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres lica, objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz SIPA-e.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e obavljena je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji će u uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije