open-navfaktor-logo
search
Problemi na Pecari
U generalci pred Evropu: Povrijeđena trojica igrača Širokog Brijega
Fudbaleri Širokog Brijega u generalnoj probi pred evropski nastup remizirali su s novim hrvatskim prvoligašem, ekipom Hrvatski dragovoljac - 2:2.
04.07.2021. u 11:26
get url
text

Oba gola za tim sa Pecare postigao je Mato Stanić, prvo u 12, a onda i u 28. minuti iz jedanaesterca. Za goste su pogađali Martin Sekulić u 55. i Bruno Karoglan u 79. minuti.

Za Tonija Karačića, trenera Širokog Brijega, rezultat je u drugom planu, prije svega jer su sinoć povrede zaradili defanzivci Božo Musa i Marko Jurić, te veznjak Bože Vukoja.

- Odigrali smo dosta sličnu utakmicu onoj protiv FK Velež u srijedu. Mogu biti zadovoljan većim dijelom utakmice. Ritam igre je bio malo slabiji, a to je i razumljivo za ovaj dio priprema.

Na kraju, rezultat je najmanje bitan, ali žao mi je zbog povreda trojice naših igrača. Nadam se dobrim vijestima. Sutra ćemo svakako biti pametniji po tom pitanju, kako bi se što mirnije i kvalitetnije pripremili za utakmicu protiv Vllaznia Shkoder u 1. kolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu - rekao je sinoć Karačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.