Tuzla

U Galeriji "Kristian Kreković" otvorena izložba "Art of Ćeif"

Objavljeno: 30.10.2018. u 21:38

U Galeriji "Kristian Kreković" u Franjevačkom samostanu u Tuzli večeras je otvorena izložba "Art of Ćeif", sarajevskog umjetnika Muhameda Ćeifa

Prisutnima na izložbi obratio se i Nikola Čiča, predsjednik HKD "Napredak“-Glavna podružnica Tuzla

Izloženo je tridesetak likovnih djela rađenih uljem na platnu, s nekoliko ciklusa, za koje je autor rekao da su nastajala 18 godina. 

- Djela sadrže cikluse riba, maslina i motiva otpora, drveća, te oblika vatre. To su sve stvari koje su me okruživale. Bilježio sam ih u skicama, a poslije su na temelju njih nastajale slike. Izložbom želim pokazati da je umjetnost veoma važna za svakog čovjeka, a slike same govore šta su, zapravo, prave vrijednosti ljubavi i ljepote – rekao je Ćeif. 

O izloženim radovima i stvaralaštvu Muhameda Žeifa govorila je profesorica likovne umjetnosti iz Tuzle, Marina Trogrlić, koja je, među ostalim, kazala kako umjetnik na svoj način iskazuje bogatstvo života, pokazano u djelima kroz različite motive.

Prisutnima na izložbi obratio se i Nikola Čiča, predsjednik HKD "Napredak“-Glavna podružnica Tuzla, koja je, zajedno s Franjevačkim samostanom, organizator izložbe.

Izložbu je otvorio Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika Tuzle za društvene djelatnosti.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije