open-navfaktor-logo
search
Još traju pretresi
U FUP će biti privedena tri Hadžibajrićeva pomoćnika i općinski pravobranilac
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zvanično se oglasilo povodom pretresa u sarajevskoj Općini Stari Grad.
01.06.2023. u 11:59
get url
text

Kako je potvrđeno iz te pravosudne institucije, po nalogu postupajućih tužilaca, jutros je počeo nastavak pretresa u akciji kodnog naziva "Start", a u kojoj je ranije uhapšen načelnik ove lokalne zajednice Ibrahim Hadžibajrić. 

- U toku su pretresi u Općini Stari Grad. U toku dana u prostorije FUP-a bit će privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranilac, koji će biti ispitani od postupajućih tužilaca, nakon čega će biti poznato više detalja, kao i njihovo svojstvo - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

VEZANI TEKST - Policija s dugim cijevima ponovo u Općini Stari Grad, na meti pomoćnici načelnika Hadžibajrića

Dakle, prema zvaničnim informacijama, niko od osoba na koje se odnose jutrošnji pretresi nije uhapšen i njihov status bit će poznat naknadno.

Na meti ove akcije, a kako je nezvanično potvrđeno Faktoru su pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Adis Hadžović, pomoćnica načelnika za privredu Aldiana Kavazović, pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove Adela Plakalo, te prvobranilac Enes Smajlović.

{$galerijaFotografija}

U akciji "Start" koja je ranije provedena po naredbama Tužilaštva KS i Tužilaštva BiH, uhapšeni su načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić, općinska sekretarka Alma Destanović , kao i Seid Hadžibajrić (sin Ibrahima Hadžibajrića), Elmedin Karišik, Mehmed Dedić i Emina Rogo.

Svima im je određen jednomjesečni pritvor, a terete se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

FUP, pretres Općine Stari Grad, 01.06.2023.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.