open-navfaktor-logo
search
Nema sporta do 1. jula
U Fudbalski savez BiH stigao dopis iz entiteta Republika Srpska
Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dobio je danas ono što je tražio od državnih institucija - napismeno odluku o mogućnosti igranja, odnosno nastavka Premijer lige BiH.
29.05.2020. u 18:58
get url
text

Institucije Federacije BiH i entiteta Republika Srpska morale su napismeno dostaviti odluke, kako bi FSBiH sa njima mogao ići prema UEFA-i, ma kakva god odluka bila, a ona će po svemu sudeći biti prekid Premijer lige Bosne i Hercegovine, piše Sport1.

U dopisu iz entitetskih vlasti, konkretno Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, ponovljen je raniji stav da se prije 1. jula na teritoriji ovog entiteta ne mogu održavati takmičenja i utakmice, čime je vjerovatno i stavljena tačka na priče o nastavku PLBiH.

FSBiH je na Izvršnom odboru donio odluku da se Premijer liga BiH nastavi 6. ili 7. juna, a onda je tokom ove sedmice poručeno da bi i taj rok mogao biti pomjeren za 13. jun, ali da je to posljednji datum kada bi se Premijer liga BiH mogla nastaviti.

S obzirom na to kakav je dopis stigao iz Ministarstva porodice, omladine i sporta, taj datum će po svemu sudeći ostati samo broj na papiru.

U naredna dva do tri dana očekuje se i održavanje Izvršnog odbora FSBiH, kako bi bila donesena konačna odluka o Premijer ligi BiH i kako bi se prema UEFA-i poslao zvaničan stav.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.