Danas će od 12.00 do 22.00 sata na snazi biti zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone ukupne mase na putu Luke - Vlasenica - Konjević Polje - Bratunac.

Sutra (11.07.), na dan ukopa, saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone ukupne mase bit će zabranjen na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Kladnja, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik - Orašje), Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na putnom pravcu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08.00 do 14.00 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08.00 do 16.00 sati.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 do 21.00 sat saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani. Zbog pada sistema u Hrvatskoj trenutno na GP Trebimlja - Čepikuće samo državljani Hrvatske mogu preći granicu. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.