open-navfaktor-logo
search
Zabrana kretanja
U FBiH danas na snagu stupa policijski sat
Na jučerašnjoj hitnoj vanrednoj elektronskoj sjedinici Federalnog štaba Civilne zaštite (FŠCZ) donijeta je naredba o uvođenju zabrane kretanja građana, odnosno policijskog sata na području Federacije BiH u vremenu od 18 do 5 sati ujutro.
22.03.2020. u 08:49
get url
text

Uvođenju policijskog sata u FBiH prethodila je preporuka federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare za uvođenjem zabrane kretanja, na zahtjev premijera FBiH Fadila Novalića. Ona je poslana Jelki Milićević, ministrici, zamjenici premijera FBiH i zapovjednici FŠCZ i Fahrudinu Solaku, direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i načelniku FŠCZ.

U preporuci je, između ostalog, navedeno da je, nakon detaljne procjene sveukupne sigurnosne situacije na teritoriji FBiH, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19), kao i zbog učestalog kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predloženo uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji FBiH u navedenom periodu. Zabrana kretanja stupa na snagu, 22.3. 2020. godine u 18 sati i trajaće do daljnjeg.

U entitetu RS policijski sat stupio je na snagu još sinoć u 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.