open-navfaktor-logo
search
Jedan od četiri tima
U Evropi poslije osam godina: Borac s oduševljenjem dočekao potvrdu Izvršnog odbora FSBiH
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u ponedjeljak navečer samo je potvrdio prijedlog koji je nekoliko sati ranije donijela Takmičarska komisija FSBiH, a kojim se za prvaka naše zemlje proglasio FK Sarajevo, prvoplasirani tim poslije 22 odigra kola Premijer lige.
02.06.2020. u 07:32
get url
text

Osim Bordo kluba pozicije koje su zauzimali nakon 14. marta bile su dovoljne Željezničaru, Zrinjskom i Borcu za nastup u Evropskoj ligi sljedeće sezone.

Da su u Banjalučani, koji su poslije 22 kola imali samo bod više o Tuzla Cityja, s nestrpljenjem čekali da IO FSBiH potvrdi prijedlog Takmičarske komisije potvrđuje i saopćenje objavljeno sinoć na zvaničnoj klupskoj stranici.

- Borac je u Evropi! Više nema nikakvih prepreka, ni dilema! Na večerašnjoj (sinoć op.a) videokonferenciji Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH potvrđene su odluke Takmičarske komisije sa današnje sjednice.

Crveno-plavi su nakon osam godina izborili plasman na evropsku scenu i na taj način krunisali odlične igre u prvenstvu, ali i sav uloženi trud i sredstva koja je uprava kluba uložila u sklapanje ovog tima.

Sva takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza BiH su prekinuta, a šampion BiH u seniorskoj muškoj konkurenciji je sada i zvanično Sarajevo, koje će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Predstavnici BiH u Evropskoj ligi bit će Željezničar, Zrinjski i Borac, a Premijer ligu naredne sezone neće igrati Čelik i Zvijezda 09.

Novi premijerligaši su Olimpik i Krupa, osvajači šampioni u Prvoj ligi Federacije BiH i Prvoj ligi Republike Srpske - navodi se u saopćenju Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.