open-navfaktor-logo
search
Mogu se iznajmiti
U dvorcima, vilama i stanovima junaka iz omiljenih serija možete provesti nezaboravni odmor
Najbolje kuće za odmor u aktuelnoj sezoni, prema pisanju najprestižnijeg modnog magazina Vogue, već smo imali priliku vidjeti u omiljenim serijama na malim ekranima.
05.08.2020. u 11:03
get url
text

Evo koje se mogu iznajmiti za nezaboravno ljetovanje:

Italijanska vila iz serije "Normal People"

U popularnoj dramskoj seriji "Normal People", nastaloj prema istoimenom romanu irske autorice Sally Rooney, njena glavna junakinja Marianne boravi u italijanskoj vili, a u stvarnom životu riječ je o luksuznoj kući za odmor udaljenoj 40 kilometara od Rima, koja može postati odlična ljetna baza. Ova nekretnina, viđena u seriji "Normal People", može primiti šest osoba, a u vlasništvu je italijanske porodice više od stoljeća.

Kuća doktorice Jean iz Netflixove serije "Sex Education"

U popularnoj Netflixovoj seriji lik doktorice Jean Milburn živi u domu smještenom u dolini rijeke Wye u engleskoj pokrajini Hertfordshire, a ljubitelje serije nesumnjivo će obradovati vijest da je građevina, u kojoj su snimljene brojne vanjske scene u seriji, dostupna za najam. Ova drvena kuća stara 100 godina gleda na obližnji zaseok Symonds Yat.

Stan fiktivnog lika Villanelle iz serije "Ubijanje Eve"

Smješten među elegantnim bulevarima iz 19. stoljeća u boemskoj četvrti Grcia u Barceloni, stan lika Villanelle prikazan u trećoj sezoni serije dostupan je za najam u svom punom sjaju. Stan obuhvata veliku dvoranu za prijam, a ističe se detaljima poput neomaurskih pločica, vitraža i spektakularnim ukrasnim oblogama na zidovima.

Dvorac Highclere iz serije "Downtown Abbey"

Raskošna nekretnina dom je glavnih likova serije "Downtown Abbey". Oni kojima još nedostaje porodica Crawley utjehu mogu pronaći upravo u njihovom dvorcu, koji se proteže na pet hiljada hektara zemlje u engleskoj grofoviji Hampshire, i ponuđen je u najam.

Marcusova vila na Ibizi iz Netflixove serije "White Lines"

Iako je radnjom smještena u vrijeme 90-ih godina prošlog stoljeća u španskoj Ibizi, u stvarnom životu vila fiktivnog lika Marcusa nalazi se otok dalje i u komšiluku Mallorce. Nekretnina, poznata pod imenom Villa Can Pirata, ističe se velikim bazenom sa direktnim pristupom okeanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.