open-navfaktor-logo
search
Privedeni na saslušanje
U dva kantona pretresi, uhapšeno 12 pripadnika organizirane kriminalne grupe
Nakon višemjesečne istrage policajci iz Tuzlanskog kantona (TK) uhapsili su 12 osoba, koje pripadaju organiziranoj kriminalnoj grupi. Oni će nakon policijske obrade u MUP-u Tuzlanskog kantona biti predati na postupanje Kantonalnom tužilaštvu TK.
09.02.2022. u 13:26
get url
text
Privođenje uhapšenih u MUP TK

- Pretresi su izvršeni na više lokacija u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), a na osnovu naredbe Općinskog suda Živinice i u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom TK. Cilj je rasvjetljavanje više krivičnih djela krađe i teške krađe, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, krivotvorenje isprava i drugih krivičnih djela povezanih organiziranim kriminalom - kaže glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Istraga je počela na području TK, ali je nakon prikupljenih saznanja proširena i na ZDK, gdje je na osnovu posebne naredbe provedeno više od deset pretresa.

- Tokom pretresa pronađen je veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima, određena količina materije za koju sumnjamo da je droga, određena količina novca te oružja i municije - dodala je Kapidžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.