open-navfaktor-logo
search
Moguć i grad
U drugom dijelu dana u BiH kiša, pljuskovi i grmljavina
U sjevernim i sjeveroistočnim područjima je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom
22.06.2019. u 09:10
get url
text

U sjevarozapadnim područjima BiH jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica i Ivan Sedlo 16 stupnjeva, Bugojno i Sokolac 17, Jajce i Srebrenica 18, Livno, Sarajevo, Doboj i Zvornik 19, Tuzla 20, Bihać, Sanski Most, Banja Luka, Bileća i Bijeljina 21, Grude i Trebinje 22, Brčko i Mostar 23, Gradačac 24, Neum 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prijepodne pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u Krajini. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.

U sjevernim i sjeveroistočnim područjima je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom. U Hercegovini lokalni pljuskovi i grmljavina uglavnom na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab do umjeren u Posavini istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Najviša dnevna temeratura od 27 do 34 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U drugom dijelu poslijepodneva ili krajem dana se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.