open-navfaktor-logo
search
Počast prvom predsjedniku
U Donjem Vakufu obilježena godišnjica smrti Alije Izetbegovića
Polaganjem cvijeća na spomen-ploču na mostu "Alija Izetbegović“, danas je u Donjem Vakufu obilježena 15. godišnjica smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića
19.10.2018. u 14:02
get url
text

Uz čelnike općinske vlasti, događaju su prisustvovali predstavnici javnih ustanova i preduzeća, boračkih udruženja, političkih organizacija te učenici Mješovite srednje škole.

- Ovo je tradicija, koju njegujemo već nekoliko godina, kako bismo odali počast prvom predsjedniku nezavisne Bosne i Hercegovine, rahmetli Aliji Izetbegoviću, i svim našim šehidima - kazao je načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić.

Dodao je da će se tradicija obilježavanja značajnih godišnjica nastaviti, s ciljem "čuvanja od zaborava borbe za opstojnost građana i države Bosne i Hercegovine“.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf Naser Rujanac kazao je kako se ovaj datum u tom gradu obilježava na osnovu Odluke o praznicima i značajnim datumima. 

- Mi, Donjovakufljani, posebno smo vezani za prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića. Shodno tome, i most u centru grada, koji je bio porušen u proteklom ratu, nosi njegovo ime - naglasio je Rujanac.

Istim povodom, upriličen je historijski čas, a o liku i djelu Alije Izetbegovića govorio je prof. Husein Čepalo, dok je dovu proučio glavni imam u Donjem Vakufu Esad ef. Slipac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.