open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
U Domu za stare u Goraždu preminula još jedna osoba, tri korisnika hospitalizirana na Podhrastovima
Osamdesetjednogodišnji korisnik Doma za stare i iznemogle osobe u Goraždu preminuo je sinoć usljed posljedica zaraze koronavirusom, što je četvrti smrtni slučaj u ovoj ustanovi od početka pandemije.
14.08.2020. u 13:49
get url
text

Kako nam je kazao Anes Begović, direktor Doma, od prvog slučaja koji je zabilježen 2. augusta testirani su svi korisnici, te je urađena trijaža i odvojene su pozitivne od osoba koje su negativne na koronavirus.

- Nažalost, sinoć je još jedan korisnik preminuo. Tri korisnika Doma su izmještena u izolatorij na Podhrastovima zbog teže kliničke slike. Ostali koji su pozitivni na koronavirus su sa dobrom kliničkom slikom i bez simptoma, te imamo i nekoliko korisnika čije stanje se stalno prati – istakao je.

Begović je dodao da se u Domu nalaze i ljekarski timovi goraždanske Kantonalne bolnice i Doma zdravlje, koji 24 sata dnevno prate zdravstveno stanje korisnika.

- Ljude je strah virusa. Ovdje imamo i korisnika kojima je oduzeta radna sposobnost i uopće ne shvataju trenutnu situaciju, što nam donkele otežava rad. Oni koji su svjesni, čuvaju se i oprezni su. Što se tiče mjera, one su poduzete od početka panemije i provode se sve naredbe i mjere. Posjete još nikad nisu dozvoljene. Izlasci korisnika dozvoljeni su samo do bolnice – kazao je Begović.

Prema njegovim riječima, u Domu za stare i iznemogle osobe trenutno boravi 39 korisnika, a kako je virus "ušao" u ustanovu u ovom trenutku još ne mogu utvrditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.