open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
U Domu mladih obilježen Svjetski dan učitelja i nastavnika
Načelnik Ajnadžić uručio je prigodne poklone najboljim nastavnicima i učiteljima sa područja općine Centar
04.10.2019. u 14:15
get url
text
Dan učitelja

U organizaciji Općine Centar i Javne ustanove Centar kulture i mladih, a povodom Svjetskog dana učitelja i nastavnika u Domu mladih na Skenderiji, održana je manifestacija u čast učitelja i nastavnika iz osnovnih škola sa područja Općine Centar.

Svjetski dan učitelja/nastavnika obilježava se svake godine 5. oktobra, a taj dan je prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Svjetski dan učitelja/nastavnika proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje. 

- Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet, rekao je Nelson Mendela. Iz njegovih riječi može se naslutiti kolika je vaša uloga u našem društvu, koliko breme nosite i kakva je odgovornost na vama. Vi ste ti koji u svojim rukama imate ključeve naše budućnosti. Želim da naša djeca prvo Bosnu i Hercegovinu promijene nabolje, a zatim i svijet. Vašu plemenitu misiju gdje odgovornim i predanim radom usmjeravate nove naraštaje na pravi put, gdje im usađujete ljubav prema knjizi i učenju, Općina Centar beskrajno cijeni. Želim vam puno uspjeha i da uprkos svim poteškoćama i izazovima ustrajete i budete podrška svojim učenicama i učenicima, ali i društvu u cjelini - poručio je Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić uručio je prigodne poklone najboljim nastavnicima i učiteljima sa područja općine Centar. Tako su titulu najnastavnika općine Centar ponijeli sljedeći prosvjetni radnici: Dušanka Ivanković, Almer Begić, Điđana Sarić, Dženita Hrnjičić, Esma Ćatović, Fatima Mehinović, Benisa Hodžić, Dragan Korać, Fahro Čengić, Mirsad Hadrović, Alisa Pleho i Zumra Topuz-Agić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.