open-navfaktor-logo
search
Emmaus
U Dom za starije osobe "Hatidža Mehmedović" smještene prve majke Srebrenice
Šuhra i Ajiša Malić prve su korisnice koje su smještene u nedavno izgrađeni Dom za starije osobe "Hatidža Mehmedović" u Potočarima.
13.05.2023. u 12:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Kompleks koji može parirati svjetski poznatim centrima za smještaj i brigu o starijim licima, nazvan je po majci Hatidži Mehmedović, heroini Podrinja i istinskom borcu za ljudska prava.

- Majkama će u domu biti pružena cjelodnevna medicinska i sva druga neophodna briga i osjećajan pristup na nivou prihvatljivih ljudskih očekivanja - saopćeno je iz Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus.

Dom raspolaže sa 118 kreveta raspoređenih u osam bungalova sa po dva apartmana i jednim velikim objektom od 36 apartmana.

Dom ima i poseban objekat gerijatrije sa 14 kreveta. U sklopu Doma za starija lica već nekoliko dana aktivno je počela raditi i ambulanta u kojoj ordinira ljekar medicine pa je to olakšavajuća okolnost i za sve majke da se kontinuirano prati njihovo zdravstveno stanje.

Dom predstavlja veliki iskorak u lokalnoj zajednici, a u njemu će u narednom periodu prvenstveno biti smještene majke Srebrenice i Podrinja, dok će prednost imati korisnice MFS-EMMAUS-ovog projekta "Ljubav za majke Srebrenice" koji broji 40 majki.
 

U Dom za starije osobe "Hatidža Mehmedović" smještene prve majke Srebrenice
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.