open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U cijeloj BiH pretežno oblačno
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno naoblačenje.
05.10.2020. u 08:10
get url
text

Prolazno poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U utorak će preovladavati pretežno oblačno se prognozira u Hercegovini sa pljuskovima u jutarnjim satima. U Bosni se prognozira umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U srijedu, 07.10.2020, u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine, veći dio dana južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

Ove sedmice, prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se nestabilno vrijeme. Na jesen svakodnevno će nas podsječati jutarnja magla u kotilinama i na visokim planinama, ali i sve kraći dani. Jutarnja svježina će izostati zbog izraženijeg južnog strujanja zraka. Smjene perioda sa kišom i Suncem karakterisat će ovu sedmicu. Više padavina očekuje se u zapadnim područjima.


Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 15°C u Bosni, do 17°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 21°C i 26°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 28°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.