open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
U četvrtak pljuskovi i grmljavina
Biometeorološka prognoza je danas relativno povoljna. Tokom prijepodneva ugodnije, a zatim pod utjecajem južnog strujanja i nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se pojačati tegobe 
01.10.2019. u 08:04
get url
text
Kišno vrijeme
Kišno vrijeme

Danas će u našoj zemlji biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a najvša dnevna od 22 do 28 stupeni.

Sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Krajem dana i u večernjim satima kiša se očekuje u Krajini i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura od 22 do 28 stupeni.

U četvrtak će biti oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mogu biti i obilnije. U višim planinskim područjima moguća je i pojava susnježice ili snijega. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura se i neće bitnije promjeniti u odnosu na jutarnju.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

Biometeorološka prognoza je danas relativno povoljna. Tokom prijepodneva ugodnije, nakon toga će se, pod uticajem južine i nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze. Poželjno je slojevito se obući i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.