open-navfaktor-logo
search
Na zahtjev MUP-a
U centru Banje Luke zatvoreni kafići tokom skupa "Pravda za davida"
Predstavnici grupe "Pravda za Davida" i porodica stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje
05.10.2018. u 11:22
get url
text

Gradska uprava Banja Luke donijela je naredbu o privremenoj zabrani rada ugostiteljskih objekata te točenja alkoholnih pića u objektima u centru, tokom trajanja večerašnjeg javnog skupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.

Naradba je izrečena na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a u okviru, kako je navedeno, organizovanja mjera obezbjeđenja tog okupljanja.

Predstavnici grupe "Pravda za Davida" i porodica stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje.

Više od šest mjeseci, okupljanjima u centru grada, traže da se uhapse, kako navode, nalogodavci i ubice Davida.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a jučer su apelovali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banjoj Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe "Pravda za Davida" nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS.

Najavili su pojačane kontrole osoba i vozila te da imaju informacije da bi "neke grupe mogle da dođu u Banju Luku i izazovu incidente".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.