open-navfaktor-logo
search
Blago osvježenje
U centralnoj i istočnoj Bosni pljuskovi i grmljavina
Danas će u Bosni i na sjeveru Hercegovine preovladavati pretežno oblačno vrijeme.
10.07.2021. u 08:42
get url
text

Smanjenje naoblake u drugom dijelu poslijepodneva. U ostatku zemlje sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne, na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine očekuju se pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu od 30 do 36 stepeni.

Uz povoljnije biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati bolje. Blago osvježenje u vidu nižih temperatura i povremenih padavina, izraženije u unutrašnjosti zemlje, dan će činiti ugodnijim. Poželjno je i dalje posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, osobito tokom boravka u prirodi, laganije se odjenuti, te ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

Sutra će u Bosni biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslijepodne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna 25 do 30, na jugu do 35 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna 28 do 33, na jugu do 36 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.