Pokrenuta peticija

U čast legendarnim "Mućkama": London možda dobija zlatnu statuu Del Boya

Objavljeno: 21.03.2019. u 15:48

Peticijom, koju je pokrenula Gold TV, traži se 1.500 potpisa, na osnovu kojih će se Vijeću uputiti zahtjev za postavljanje zlatne statue Del Boya ili čuvenog automobila Robin Reliant

London bi mogao dobiti zlatnu statuu Del Boya, jednog od dvojice glavnih likova legendarne serije "Mućke".

Već je pokrenuta peticija, kojom se od Vijeća londonske općine Ealing traži dozvola za postavljanje statue glumca Davida Jasona ispred zgrade Harlech u Actonu, koja je za potrebe serije poslužila kao fiktivni dom u Peckhamu, nazvan "Nelson Mandela House".

Ranije ove godine je objavljena informacija da se ta zgrada ruši kako bi se na njenom mjestu gradile nove zgrade, prenosi Independent.

Peticijom, koju je pokrenula Gold TV, traži se 1.500 potpisa, na osnovu kojih će se Vijeću uputiti zahtjev za postavljanje zlatne statue Del Boya ili čuvenog automobila Robin Reliant, kojeg su u seriji koristili likovi Del Boy i Rodney. Statua bi bila postavljena ispred zgrade Harlech.

- Zgrada nosi mnogo nostalgije za mnoge od nas i to ne samo za glumce, već sve koji su uživali gledajući seriju. Iako ne želimo stajati na putu bilo kakvog progresa, želimo odati počast vezi te zgrade sa "Mućkama" i naslijeđem britanske komedije – kazao je John Challis, glumac koji je utjelovio Boycieja.

"Mućke" su jedna od najpoznatijih britanskih serija svih vremena, koja je snimana od 1981. do 2003. godine. Pored Davida Jamesa, koji glumi Del Boya, ova serija je proslavila i glumca Nicholasa Lyndhursta, koji je utjelovio lik Rodneyja Trottera. Iako je zgrada Harlech bila smještena u Actonu, u seriji "Mućke" je bila smještena u Peckhamu, naselju na jugoistoku Londona.

Izvor:   Independent

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije