open-navfaktor-logo
search
Bh. svečanosti
U Čapljini slavili stavljanje broja na kuću, rektor UNSA "otvarao" kontejner, Forto i sedam ministara sadili drvo
U Čapljini je jučer svečanim postavljanjem pločice s kućnim brojem na Osnovnu školu u Svitavi obilježen početak projekta izrade, dostave i ugradnje pločica s nazivima mjesta, ulica i brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području ovog grada.
18.03.2022. u 17:00
get url
text
Svečanosti u Čapljini i Kampusu UNSA

Pločicu je postavio gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

I dok već stižu komentari na ovaj događaj, napomenimo da svečanosti povodom određenih projekata, koji ponekad bizarno zvuče, nisu nepoznanica.

Tako je u septembru prošle godine bilo svečano zbog postavljanja zvonastih kontejnera u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, kojem su sprisustvovali rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović. Univezitet je to objavio i na svojoj zvaničnoj stranici. 

Malo poslije toga su premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i sedam ministara zasadili jedno stablo, nakon što su vandali posjekli drvo koje je na tom mjestu bilo posađeno. Svi članovi Vlade prihvatili su se posla i lopata i zakopali drvo koje su netom prije zasadili radnici KJKP Park i koji su ih čekali samo da se uslikaju sa zemljom i lopatama.

Edin Forto sadi drvo

I u Kaknju su oktobra 2020. godine lokalni dužnosnici prisustvovali svečanom puštanju u funkciju e-kontejnera, namijenjenog za elektronski otpad.

- Projekt ima za cilj zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako isti ne bi završio na divljim deponijima, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene - stajalo je u saopćenju Općine Kakanj.

Kontejner u Kaknju

U Bosni i Hercegovini su se otvarali i lift i semafor.

Na svečanosti otvaranja lifta u Domu zdravlja Tuzla vrpcu je u junu 2020. godine presjekao gradonačelnik Jasmin Imamović.

Jasmin Imamović otvara lift

(FOTO: RTV Slon)

Nekoliko godina prije, u maju 2017. godine, gradska administracija Doboja je otvorila semafor. I prije ove svečanosti pojavili su se komentari na društvenim mrežama. Neki su ismijavali, a neki hvalili potez.

Semafor u Doboju

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.