Ponedjeljak, 05.06.2023.

U Bulozima obilježena godišnjica pogibije četiri uposlenice O.Š. "Kovačići" Sarajevo

Povodom godišnjice tragične smrti četiri uposlenice O.Š."Kovačići" Sarajevo, koje su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na ulazu u Sarajevo iz pravca Pala, danas je na mjestu nesreće odata počast i položeno je cvijeće u znak sjećanja na stradale.

Mina Kadrić, Lejla Sadiković, Merima Balkić i Almina Ćorović nastradale su u mjestu Bulozi nadomak Sarajeva kada su se vraćale sa sahrane kolegice na Palama.

Nesreća se dogodila 12. aprila prošle godine, a 16. april je zbog ove tragedije bio proglašen Danom žalosti u Kantonu Sarajevo.

Danas, u 11 sati Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO FBiH i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i delegacija Udruženja učitelja Kantona Sarajevo: Nihada Čolić, predsjednica Upravnog odbora Udruženja učitelja KS i Aida Jerlagić, potpredsjednica Udruženja učitelja KS na mjestu tragedije u mjestu Bulozi polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odale su počast i sa tugom u srcu sjetile se tragično nastradalih kolegica.

Prisutni su poručili da njihove kolegice, koje su sav svoj radni vijek posvetile odgoju i obrazovanju djece, najljepšoj, najčasnijoj i najhumanijoj profesiji, nikada neće biti zaboravljene i da će uvijek biti u srcima i mislima prosvjetnih radnika, ne samo u KS, već i u cijeloj FBiH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na reda[email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh