open-navfaktor-logo
search
Brčko
U Brezovom Polju ubijen muškarac, policija traga za njegovim sinom
U Brezovom Polju kod Brčkog  jučer popodne pronađeno je beživotno tijelo Slaviše Jovičevića (63), a prema zasad još nepotvrđenim informacijama, brčanska policija traga za njegovim 34-godišnjim sinom Daliborom Jovičevićem. 
13.02.2020. u 15:00
get url
text

- Policija Brčko distrikta BiH je tokom jučerašnjeg dana zaprimila prijavu po kojoj policijski službenici postupaju pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. To je sve što vam u ovom trenutku mogu saopćiti - kazala je glasnogovornica policije Dževida Hukičević.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovičević je nastradao od vatrenog oružja, nakon čega se  gubi svaki trag njegovom sinu.

Komšija Zdravko Mitrović članove porodice Jovičević opisuje kao domaćine, te navodi da nisu bili loši.

- Čovjek se trudio, borio se kao i svaki čovjek. Nije imao konflikata nikakvih nikad u naselju ni s kim. Nemam ništa o njemu ružno da kažem, sve najljepše. Svi smo iznenađeni, zaprepašteni. Na kraju krajeva, kad je mali nest’o, malo nas je iznenadilo, malo smo i zaprepašteni time -  izjavio je Mitrović, prenosi Otisak.ba.

Iz brčanskog Tužilaštva kazali su da intenzivno provode istragu ovog slučaja.

- U vezi s prijavom ubistva lica s inicijalima S.J. od 12.2.2020. godine u Novom naselju Brezovo Polje, obavještavamo Vas da Tužilaštvo Brčko distrikta BiH intenzivno provodi istražne radnje u ovom predmetu. Provodi se uviđaj na licu mjesta, kojim neposredno rukovodi tužilac Tužilaštva, naređena je obdukcija tijela žrtve, saslušavaju se mogući svjedoci i provode druge istražne radnje usmjerene na dokazivanje ovog zločina. Provođenje istrage se nastavlja u saradnji sa policijom, koja traga za licem poznatog identiteta, koje se dovodi u vezu s ovim ubistvom. U interesu istrage Tužilaštvo u ovom trenutku ne može objaviti više informacija o ovom slučaju -  kazali su iz brčanskog Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.