open-navfaktor-logo
search
Prekršajna prijava
U Brčkom privedena trojica mladića koji su oštetili natpis posvećen žrtvama genocida u Srebrenici
Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je identifikovala izvršioce oštećenja natpisa posvećenog žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine.
19.01.2022. u 11:45
get url
text

Devetog januara ove godine policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe u naselju Ivici na betonskoj ogradi mezarja išarale grafit na kojem piše "Srebrenica".

Odmah nakon prijave policija je obavila uviđaj te je utvrđeno da su nepoznate osobe preko postojećeg natpisa "Brčko 92 Never Forget Srebrenica 95, 8372 BHF", cijelom dužinom ispisale vodoravne linije, saopćeno je iz Policije BD-a.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nakon čega su preduzimane intenzivne mjere i radnje na identifikaciji počinilaca i njihovog motiva.

- Jučer su u službene prostorije Policije Brčko distrikta BiH priveden B. M. rođen 2002. godine, M. K. rođen 2003. godine i R.L. rođen 2002. godine, svi iz Brčkog koji su u potpunosti priznali izvršenje navedenog djela. Nakon preduzimanja potrebnih radnji dokazivanja i izvršenih konsultacija sa Tužilaštvom Brčko distrikta BiH u cilju konačne pravne kvalifikacije, definisano je da predmetni događaj ne sadrži elemente bića krivičnog djela, te da se procesuira kao prekršaj - saopćeno je iz Policije Brčko distrikta.

U vezi s tim, Policija Brčko distrikta BiH će Osnovnom sudu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uputiti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedene tri osobe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.