open-navfaktor-logo
search
Bit će i snijega
U Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini vedro
Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Više padavina u večernjim satima.
09.03.2022. u 07:46
get url
text

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 2, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 10 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura oko -5, a dnevna oko 2 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne smanjenje naoblake u Hercegovini, Posavini i Krajini, a tokom noći u ostatku zemlje. U većem dijelu Bosne očekuje se snijeg ili sušnježica. Padavine postepeno prestaju u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 12 °C. 

U petak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne moguća je magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu do 0, dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 °C. 

U subotu pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne umjeren porast naoblake na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu do 0, dnevna od -2 do 4, na jugu do 8 °C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.