open-navfaktor-logo
search
Prvak dočekuje Sarajevo
U Borcu žele pobjedu u derbiju kola kojom bi krenuli ka samom vrhu tabele
Jedan od najvećih derbija bh. fudbala na programu je u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Aktuelni prvak naše zemlje, banjalučki Borac na svom će stadionu ugostiti osvajača Kupa BiH, ekipu Sarajeva.
24.09.2021. u 14:27
get url
text

Banjalučani žele pobjedu kojom bi potvrdili trijumf u Mostaru.

- Očekuje nas jako težak meč, osvojili smo tri veoma važna boda u Mostaru i krenuli ka gornjem dijelu tabele. Ako damo maksimum kao u dosadašnjim mečevima, možemo se nadati najboljem, a to je pobjeda kojom bi napravili dobar korak ka samom vrhu - rekao je optimistični trener Borca Nemanja Miljanović, te dodao:

- Sarajevo ima kvalitet. Bit će oslabljeni neigranjem Šabanovića, kao i Bagarića. Međutim, Ahmetović se vratio, u sve boljoj je formi, tu je sad i Fanimo. Također, imaju Bodula koji donosi ekstra kvalitet i među najboljim je igračima u ligi. Dobili su Željezničar, to im je donijelo sigurnost, ali i mi smo u naletu tako da se nadam najboljem.

Šef stručnog štaba Borca sutra može računati na sve igrače, osim Đorđa Milojevića, koji je još rovit. Također, registrovan je i Strahinja Bošnjak, tako da će i on biti u konkurenciji za tim.

- Očekujem dobar i težak meč. Ostvarili smo važnu pobjedu na teškom terenu, kao i Sarajevo koje je slavilo u derbiju. U dobroj smo formi i vratili se u gornji dio tabele. Nakon loših rezultata na startu, digli smo se, vezali dobre rezultate i želimo da nastavimo u istom ritmu. Borac je šampion i u svaki meč ulazi sa željom da osvoji tri boda. Očekujem i veliku podršku naših navijača, ovo je naša kuća i u njoj želimo pobjedu - kazao je napadač Borca Panagiotis Moraitis.

Utakmica Borac - Sarajevo igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjoj luci s početkom u 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.