open-navfaktor-logo
search
Velika Britanija
U bolnici odbili liječiti djevojčicu, jer njena majka radi kao medicinska sestra sa Covid-pacijentima
Tracy Shenton (48) ostala je zaprepaštena kada je svoju 12-godišnju kćerku Emily odvela na unaprijed zakazani termin u bolnici, gdje joj je rečeno da sa kćerkom ostane u automobilu.
09.11.2020. u 15:10
get url
text

Viša medicinska sestra iz Staffordshirea zakazala je hitni pregled u Bolnici Bradwell sa svojim doktorom opće prakse putem telefona. Međutim, kada su stigli, rečeno joj je da Emily ne može biti pregledana jer je njena majka u kontaktu s pacijenta koji su pozitivni na koronavirus.

Tracy, koja radi na odjelima za hitne slučajeve u Univerzitetskoj bolnici Royal Stoke, objasnila je da nema simptome i da nosi punu zaštitnu opremu, ali osoblje je i dalje odbilo primiti Emily.

Djevojčica mjesecima pati od nesvjestice i propušta nastavu dok čeka dijagnozu i liječenje.

- Tako sam ljuta i uzrujana. Krivo mi je kao majci. Moja kćerka je čula taj razgovor i teško joj je palo. Osjećam se krivom zbog posla koji radim, jer je zato ne žele pregledati. Znala sam da sljedeći dan idem na posao, ali nisam željela ići i paziti na druge ljude jer moju kćerku niko nije htio primiti. Ne mogu vam reći koliko sam uzrujana - kazala je majka.

Dodala je da su u automobilu čekale 15 minuta, a onda su je telefonom obavijestili da djevojčica ne može biti pregledana u bolnici, jer ona radi sa Covid-pacijentima.

- Rekla sam im da nisam imala simptome koronavirusa niti sam zaražena, te da od februara svakodnevno nosim zaštitnu opremu na poslu.

Dodala je kako im je objasnila da je njena porodica ovakvim postupanjem diskriminirana, piše Mirror.

- Rečeno mi je da to nije slučaj i da je doveo moj suprug, kćerka bi bila pregledana.

Tracy, koja kao medicinska sestra radi 10 godina, na kraju je kćerku odvela u drugu bolnicu.

- Tamo smo sjedili pet sati rizikujući izložiti imnju i sebe koronavirusu - dodala je,

Federacija GP North Staffordshirea izbinila se zbog usluge koju su Tracy i Emily primili u bolnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.