open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
U Bijeljini za opstanak, Borac i Sarajevo za Evropu, Željo na Tušnju
Svečano je sinoć bilo u Mostaru, gdje je Zrinjski dobio pehare i medalje za osvojenu titulu, a već danas se vraćamo u normalu.
30.04.2022. u 07:50
get url
text

Plemići su sa 1:0 savladali Široki Brijeg, a preostali susreti 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se u subotu i nedjelju. Danas su na rasporedu četiri susreta, a sutra jedan.

Program počinje u 15 sati derbijem začelja u kojem će Radnik ugostiti Posušje. Bijeljinci su na začelju tabele, a ako žele zadržati šanse za opstanak, danas jednostavno nemaju pravo na kiks. Gosti su u nešto boljoj poziciji, a u nekim računicama i bod bi im na kraju mogao biti dovoljan za očuvanje premijerligaškog statusa.

Pola sata kasnije Rudar će u Prijedoru ugostiti Slobodu. Tuzlaci su u prošlom kolu savladali Leotar i tako bar donekle odahnuli kada je u pitanju borba za opstanak. Ako danas ostanu neporaženi gotovo pa je nemoguće da će završiti na zadnje dvije pozicije na tabeli.

Derbi kola od 17 sati u Banjoj Luci igraju Borac i Sarajevo. Prošle sezone su dueli ovi ekipa odlučivali o šampionu, a sada odlučuju u putniku u Evropu. Borac bi eventualnom pobjedom otišao na plus 10 u odnosu na Sarajevo, dok bi Bordo tim osvajanjem tri boda ostao u borbi za Evropu kroz prvenstvo (imat će šansu i da osvajanjem Kupa BiH izbore Konferencijsku ligu).

Subotnji program zatvorit će Tuzla City i Željezničar koji igraju od 19 sati na Tušnju. Domaći će tražiti pobjedu kojom bi vizirali historijsku kartu za Evropu, dok Sarajlije imaju još teoretske šanse da izbore evropsku vizu.

Parovi, sudije i satnica

Zrinjski - Široki Brijeg 1:0

Subota

Radnik - Posušje (Elvis Mujić, 15 sati, Arena Sport)
Rudar Prijedor - Sloboda (Miloš Gigović, 16:30 sati)
Borac - Sarajevo (Luka Bilbija, 17 sati, Arena Sport)
Tuzla City - Željezničar (Irfan Peljto, 19 sati, MY TV)

Nedjelja

Leotar - Velež (Antoni Bandić, 16:30 sati, MY TV)

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.