Tek postavljeni

U Bijeljini uništeni panoi političkih stranaka

Objavljeno: 07.09.2018. u 11:44

S. Ž. (22) iz Bijeljine osumnjičen da je noćas oko 01:15 sati oborio i uništio reklamne panoe političkih stranaka u Ulici Vuka Karadžića

Panoi uništeni tokom noći FOTO: ILUSTRACIJA

Kako je saopćeno iz PU Bijeljina, policijski službenici su uočili da su reklamni panoi političkih stranaka oboreni, a izborni panoi koji su postavljeni u toku noći u Ulici Vuka Karadžića uništeni.

- Brzom intervencijom policijskih službenika, identifikovano je lice inicijala S.Ž. koje će u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru biti prekršajno sankcionisano za izvršeni prekršaj iz člana 21. Uništavanje javnih oglasa i objava - navodi se u saopćenju PU Bijeljina.

Iz policije podsjećaju građane da je neovlašteno cijepanje, uklanjanje ili oštećenje javnih oglasa, objava ili predmeta na drugi način, a koje postavljaju državni organi ili organi jedinica lokalne samouprave ili izborne oglase istaknute u skladu sa propisima, kao i sprečavanje isticanja istih, kažnjivo po Zakonu o JRM. Sankcija je novčana kazna od 300 KM do 900 KM.

Izvor:   Nezavisne

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije