Ubistvo se dogodilo noćas iza ponoći ispred noćnog kluba "Džil" u centru Bijeljine. ATV nezvanično saznaje da je Marković, na izlazu iz kluba pogođen sa dva hica iz vatrenog oružja.

Na mjestu događaja se nalazi veliki broj policije, koja je nakon ubistva blokirala šire područje oko mjesta zločina, te zaustavljala i kontrolisala sva vozila i prolaznike.

FOTO: BNTV

U toku je uviđaj, kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Tačne okolnosti ubistva se istražuju.

Ubijeni Nenad Marković radio je kao inspektor u Policijskoj stanici 2 u Bijeljini.

Prema saznanjima BNTV-a, u pucnjavi je ranjen bivši krim - inspektor Dalibor Bošnjaković, koji je navodno radio osiguranje objekta.

Prema saznanjima BN-a, ubistvo je počinio Nikola K. iz Brčkog, koji je uhapšen.

Prema istom izvoru, uhapšeno je još osoba koje su bile sa njim. 

Osumnjičeni za ubistvo je, navodno, sin zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a. 

Iz PU Bijeljina oglasili su se saopćenjem u kojem se navodi da im je u 23.57 sati prijavljeno da je u ulici Meše Selimovića u Bijeljini, pucano iz vatrenog oružja na policijskog službenika N. M. koji je tom prilikom od zadobijenih povreda smrtno stradao.

- Sve mjere i radnje u vezi sa ovim krivičnim djelom preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u okviru dosadašnje istrage više lica je privedeno od policijskih službenika PU Bijeljina i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS - navodi se u saopćenju.