Među osobama za kojim se traga je Haris Kandić (1989), vlasnik nargila bara "Kafa, ti i ja" kod Vječne vatre, a protiv kojeg je u januaru potvrđena optužnica za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

VEZANI TEKST - Vlasnik nargila bara kod kojeg je SIPA pronašla 21 kilu spida optužen za dilanje droge

Njega su pripadnici SIPA-e uhapsili u oktobru, a u njegovom stanu u Novom Sarajevu pronašli 21 kilogram spida, koji je bio skriven u frižideru.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu traga se za Vedranom Smajićem (1985).

On se, kako je navedeno u potjernici MUP-a KS, tereti za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

- U slučaju korisnih saznanja obavijestiti MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar na broj 122 - navodi se na potjernici.

MUP KS traga i za Mirzom Hajdarevićem (1984), zvanim Gumar iz Sarajeva.

On se tereti za krivično djelo teška krađa, a traži ga sarajevski Općinski sud.

Zbog istog krivičnog djela traži se i Sandro Malikanović (1996) iz Sarajeva.

On je u junu 2018. godine u sarajevskom naselju Čengić Vila hicem iz pištolja pogodio svog prijatelja Nihada Sokolića (29), kojeg je teško ranio u kuk.

VEZANI TEKST - Optužen za ranjavanje druga u "prijateljskoj vatri"

Prethodno su se njih dvojica sukobila sa drugim osobama, da bi Malikanović, želeći ustvari da pomogne svom prijatelju Sokoliću, pogodio njega.

Godinu ranije Sandro je hapšen u akciji "Doboš" zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Tada je sa njim uhapšena i njegova djevojka Adna Šehbajraktarević (1994).

U stanu koji su koristili u Novom Sarajevu policija je tada pronašla 550 grama marihuane, 15 grama spida, automat dobošar sa 10 metaka kalibra 7,62 milimetra, startni pištolj sa okvirom i šest metaka, kao i okvir za automatsku pušku, drobilicu te tri digitalne vage.

I za Adnom je MUP KS nedavno raspisao potjernicu, također zbog teške krađe, kao i za Murisom Češljarem (1981) i Senadom Bajrićem (1977).

Muris Češljar i Senad Bajrić     FOTO: MUP KS