Današnjim otvaranjem Ureda u Bihaću, Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine - grupacija Unsko-sanskog kantona (USK), potvrdilo je maksimalni angažman i želju za stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta u ovom dijelu države.

-  S obzirom na složenost situacije u državi i različite nivoe vlasti, mi se jednostavno moramo udružiti i organizirati. Ovaj ured će biti jezgro svih uspješnih i ambicioznih poslodavaca, odakle ćemo nastupati prema klijentima, predstavnicima vlasti i svim građanima. Trenutno imamo oko 30 članova koji su primjeri izvrsnosti u svom poslu. Nadamo se da će i drugi prepoznati značaj ovog udruženja i ureda za kanton - riječi su Edina Ibrahimpašića iz Udruženja poslodavaca USK.

Ured u Bihaću je četvrti u Federaciji BiH, s obzirom na to da su prethodila otvaranja ureda u Tuzli, Zenici i Travniku.

- Ovo je na neki način širenje naše infrastrukture i približavanje članicama. Pokušavamo uspostaviti i saradnju s kantonima, razraditi zajedničke ideje i unaprijediti poslovni ambijent - kazao je predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnan Smailbegović.

Predstavnici gradske i kantonalne vlasti također su naglasili važnost postojanja Ureda poslodavaca USK, kojeg su okarakterizirali kao potvrdu zajedničkog opredjeljenja za poboljšanje ovdašnjih privrednih prilika.