U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje je moguća slaba kiša ili rosulja. Dnevna temperatura kretat će se od pet do 11, na jugu od 14 do 20 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu pretežno oko osam.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. U večernjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, u večernjim satima u skretanju na južni. Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu od sedam do 12, a dnevna od devet do 15, na jugu od 16 do 21 stepen.

U subotu oblačno vrijeme. Prijepodne kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslijepodne ili večernjim satima sa kišom u većini područja. Jutarnja temperatura od pet do 11, na jugu od devet do 14, a dnevna od 11 do 17, na jugu i sjeveroistoku Bosne od 16 do 22 stepena.

U nedjelju također pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uglavom bez padavina. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južnog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 18, a dnevna od 18 do 24 stepena.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Jutarnja temperatura od devet do 15, na jugu od 13 do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.