open-navfaktor-logo
search
Svakako su izbori
U BiH za vikend pretežno oblačno s kišom i pljuskovima
U Bosni i Hercegovini će sutra biti pretežno oblačno vrijeme
05.10.2018. u 10:12
get url
text

Prijepodne u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne bit će sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša i lokalni pljuskovi očekuju se na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. 

Poslijepodne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju, uglavnom, i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, na jugozapadu Bosne povremeno i jak, južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 22 do 28 stepeni. 

U BiH će u nedjelju, 07. oktobra, biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će doći do razvedravanja u večernjim satima. Ujutro je kiša moguća ponegdje u Hercegovini, na sjeveroistoku i jugozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu BiH. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 15 do 19, a dnevne od 20 do 26, na sjeveroistoku Bosne do 28 stepeni. 

U Bosni će u ponedjeljak, 08. oktobra biti pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 19 do 25, na jugu od 23 do 27 stepeni. 

U sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne u utorak, 09. oktobra bit će pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne na jugozapadu Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.