open-navfaktor-logo
search
FHMZ
U BiH snijeg na planinama, sunčano od utorka
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
02.04.2022. u 09:38
get url
text

- Sunježica ili snijeg su mogući i u nizinama sjeverozapadne Bosne. Tokom poslijepodneva u većem dijelu zemlje postepeni prestanak padavina uz kratkotrajno smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevna temperatura od 2 do 8, u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini do 12 stepeni - dodaju iz FHMZ.

U Sarajevu je pretežno oblačno vrijeme s kišom, a prestanak padavine očekuje se tokom poslijepodneva. Dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Temperature zraka u 8 sati jutros iznosile su: Bjelašnica -3; Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most 4; Sokolac 5; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno 6; Sarajevo, Srebrenica 7; Doboj, Grude, Trebinje, Zenica 8; Mostar 10; Neum 13 stepeni Celzijusevih.

Sutra nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, te razvedravanje prema kraju dana i tokom noći. U Hercegovini će biti kiša veći dio dana. U Bosni lokalno slabe padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

Prvi dan nove radne sedmice se očekuje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne, što u Hercegovini može usloviti slabe lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

U utorak će biti sunčano. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 12 do 18 °C.

Sunčano se prognozira i za srijedu. Poslije podne porast naoblake u Hercegovini, a u ostatku zemlje krajem dana i tokom noći. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini.

Jutarnja temperatura bit će od 1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 14 do 20 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.