Vjetar slab do umjeren u Bosni uglavnom istočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu prijepodne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 24 stepena Celzijusa.

Slično kao u proteklom periodu, uz promjenljive biometeorološke prilike. Poslijepodnevne padavine pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati i uglavnom će se ogledati kroz dekoncentraciju, glavobolju, malaksalost.

Opća slika će biti lošija u Bosni. U Hercegovini i na jugozapadu, tokom dana bi južina mogla povremeno uzrokovati manje probleme meteoropatama.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša je moguća na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i dio večeri pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatlim područjima sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje je moguća slaba grmljavina.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.