Ponesite kišobrane

U BiH pretežno oblačno sa slabom kišom

Objavljeno: 21.11.2018. u 08:29

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Na krajnjem jugu i ponegdje u istočnim djelovima registrovana je i slaba kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka

U Sarajevu je pretežno oblačno vrijeme

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bileća 93, Trebinje 85, Gacko 80, Čemerno 63, Rudo 57, Višegrad 45, Han Pijesak 25, Mostar i Neum 21, Ivan-sedlo 13, Bjelašnica 12, Sarajevo 11, Sanski Most 10, Banja Luka, Bugojno i Zvornik 8, Bihać i Mrkonjić Grad 7, Jajce 5, Bijeljina, Gradačac i Zenica 4, Bosanski Novi, Livno i Tuzla 3, Doboj i Prijedor 2.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bihać, Bjelašnica, Bugojno i Jajce 1 stepen, Banja Luka, Gradačac, Ivan-sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 2, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik 3, Brčko, Livno i Sarajevo 4, Široki Brijeg 9, Mostar i Stolac 10, Trebinje 11 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 940 milibara, za dva milibara je niži od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se u jutarnjim satima i prijepodne, očekuje u Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Tokom dana, slabe padavine samo ponegdje. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini umjeren jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između četiri i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko devet stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije